• Home
  • Dessert
  • Whole wheat tarts with ricotta cream and jam
Whole wheat tarts with ricotta cream and jam

Share on social:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Portions
500g of Whole wheat shortcrust pastry
500g of Ricotta cheese
100g di Confettura bio

Nutritional Values

107
Kcal
14
Carbohydrates
5
Protein
3.5
Fats

Whole wheat tarts with ricotta cream and jam

Features:

    Un dolce senza sensi di colpa

    • Servings 20
    • Media

    Ingredients

    Proceedings

    Share

    Le crostatine integrali con crema di ricotta e marmellata rappresentano un dessert senza sensi di colpa.

    Realizzate con ingredienti genuini e senza zucchero, sono buone a colazione come a fine pasto.

    Prepararle è molto semplice e piaceranno a tutti, grandi e piccini perché sono buone come un dolce ma sono molto più sane di un dolce tradizionale (hanno meno della metà delle calorie delle classiche merendine e sono fatte con ingredienti genuini e selezionati)

    Whole wheat shortcrust pastry recipe

    To prepare them, I used this silicone muffin pan, which is very convenient for unmolding them once baked, and this rolling pin that turns on itself.

    Share it on:

    Proceedings

    1
    Done

    In una ciotola mischia la ricotta con la confettura

    2
    Done

    With a rolling pin, roll out the shortcrust pastry very thin( recipehere )

    3
    Done

    Cut out disks about 8 cm in diameter (I used a glass)

    4
    Done

    As pictured, insert the dough disks into the muffin molds, pressing lightly to adhere well

    5
    Done

    Fill the discs with some of the cottage cheese mix.

    6
    Done

    Con la pasta frolla avanzata forma delle decorazioni

    7
    Done

    Bake at 180° for 40 minutes

    Sandy chicken strips
    previous
    Sandy chicken strips
    pasta integrale ricotta salmone zucchine
    Next
    Pasta integrale con salmone, ricotta e zucchine
    Sandy chicken strips
    previous
    Sandy chicken strips
    pasta integrale ricotta salmone zucchine
    Next
    Pasta integrale con salmone, ricotta e zucchine

    Comment

    This site uses Akismet to reduce spam. Find out how your data is processed.