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Light Lemon Ricotta Cheesecake Without Baking - Perfect Recipe

Light Lemon Ricotta Cheesecake Without Baking - Perfect Recipe

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Ingredients

Portions
For the base
100g of Whole wheat cookies
50g of Butter
For the cream
150g of Ricotta cheese
150g of Greek yogurt 5%
2 Tablespoons of Milk
4g of Gelatin sheets
Sweetener to taste.
For coverage
4 Limoni
Sweetener to taste.
3g of Gelatin sheets

Nutritional Values

128
Kcal per slice
10g
Carbohydrates
4g
Protein
8g
Fats

Una torta leggera e fresca che richiede giusto un po' di organizzazione

  • Servings 8
  • Media

Ingredients

  • For the base

  • For the cream

  • For coverage

Proceedings

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La Cheesecake di Ricotta Light Al Limone Senza Cottura è un dolce semplice ma di sicuro effetto.

Richiede un po’ di organizzazione per essere preparata ma farà felici tutti. Ha un gusto fresco e delicato, perfetto per un dessert estivo.

Per preparare questa ricetta ho usato questa teglia indispensabile insieme a questi coppapasta e questo mixer e questo sbattitore elettrico

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Proceedings

1
Done

For the base

Blend the cookies in a blender and while continuing to blend, add the melted butter until you get a consistency like wet sand. I used this practical and inexpensive kitchen mixer

2
Done

Versa i biscotti frullati in una tortiera dal bordo apribile come questa oppure un coppapasta per porzioni più piccole e compattali per bene aiutandoti con il fondo di un bicchiere o un tappo grande e metti in frigo a riposare

3
Done

While preparing the cream

Soak the gelatin sheets in cold water for at least 10 minutes

4
Done

Nel frattempo amalgama bene la ricotta con lo yogurt greco e il dolcificante con uno sbattitore elettrico come il mio

5
Done

After the 10 minutes of soaking the gelatin has passed, heat 2 tablespoons of milk in a small saucepan over gentle heat and dissolve the well-wrung gelatin sheets in it

6
Done

Combine the melted gelatin with the cream, continuing to beat to mix everything well

7
Done

Pour the cream over the cookie base, leveling it well, and let it rest in the refrigerator for about an hour

8
Done

After an hour has passed, prepare the cover

Soak the remaining gelatin sheets for 10 minutes in cold water.

9
Done

Spremi i limoni e aggiungi il dolcificante

10
Done

Scalda il succo e scioglici la gelatina ben strizzata

11
Done

Versa il composto sulla torta e fari risposare in frigo per almeno 2 ore

12
Done

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